úterý 7. května 2013

MTB kemp techniky

Na technice jízdy na MTB je pořád co vylepšovat. Kemp je k tomu ideální příležitostí. Program kempu byl jako všechny alltrainingové akce nabitý od rána do večera: ráno rozcvička, přes den trénink (v sobotu dvoufázový), odpoledne strečink, večer regenerace a přednášky – prostě honička.
Do hotelu Rankl jsme s Janou přijeli už o den dřív, abychom si užili krásu Šumavy. Krátce po poledni jsme už na kolech směřovali na Filipovu Huť. Svítilo slunce, ale na obzoru se už blížily černé mraky. Stihli jsme dojet do Kvildy a už lilo. V místním pekařství jsme si v teple dali kávu a zákusky, a když déšť neustával a dokonce občas zahřmělo, tak jsme pokračovali kolem Jezerní slati na Horskou Kvildu a zbytek odpoledne jsme si užívali pohodlí hotelu. Prochladnutí před víkendovým kempem by se vymstilo.
V pátek mrholilo a byla mlha, celý den více či méně hustá. První den kempu nás čekalo bláto a mokrý povrch – ideální podmínky pro trénink techniky. Na Churáňově jsme pilovali zdolávání umělých překážek, seskakování a naskakování na kolo a přejíždění kamenné skalky. Přijeli jsme špinaví a zablácení, ještěže nám všem umýval kola Fery. Jana se tréninků neúčastnila a jen nás přijela pozorovat a udělala si okruh v okolí Churáňova. Najela víc kilometrů než já. Večer jsme si užili masáže a bylo nám dobře.
V sobotu navzdory předpovědi nepršelo a během dne se vyjasnilo a nespadla ani kapka. Půjčil jsem si testovací kolo Specialized Stumpjumper 29. Terén projíždělo jednoznačně líp než moje 26. Odjeli jsme zase přes Zlatou studnu na Churáňov. Bavili jsme se přejížděním terénních vln, slalomem v uzavřených zatáčkách mezi stromy, přejížděním kořenů, sjížděním svahu pod lanovkou sjezdovky, vyjížděním sjezdovky, výjezdy přes kořeny, spurtováním a švihovým a silovým vyjížděním kopce. Bylo toho dost. Večer jsem si dal regenerační masáž Compexem. Jana si udělala výlet na Bučinu a přes Stráž k Prameni Vltavy a pak na Chalupskou slať, Nové Hamry a Churáňov. Zase najela víc kilometrů než já. Kávu a zákusky jsme si zasloužili.
V neděli se střídaly mraky a slunce. Déšť jen zahrozil a počasí nám nakonec přálo. Udělali jsme si malý okruh přes Kvildu a vyzkoušeli ve svižném tempu různé terény. Projeli jsme si na čas malý cross-country okruh na Churáňově a pak jsme si na něm dali závod. Jana zase najela víc kilometrů v přes Modravu, Ztracený, Filipovu Huť a Zhůří. Odpoledne se kemp slavnostně zakončil, umyli jsme kola, dali jsme si kávu a kremrole a v klidu se přesunuli z jihu na sever.
Jana dala přes ten víkend na horském kole okolo 150 km, já o něco míň :-) Zato jsem šel dvakrát přes řidítka, prorazil jsem duši a narazil si žebra.





MTB kemp techniky, Alltraining.cz, Horská Kvilda
2. – 5. 5. 2013

Žádné komentáře:

Okomentovat