středa 20. ledna 2010

Rok 2009 v mopsím životě

Čím začít nový rok a nový nepopsaný blog? Ohlédnutí za rokem minulým se samo nabízí.

Destiny vyrostla ze štěněte v mopsí slečnu. Zúčastnila se svých prvních výstav. Na té pro nás nejprestižnější, na klubové v Lounech, byla druhá ve třídě mladých. Na klubovém Dni mopse zvítězila v soutěži o titul Nežravější mops. Bylo to její první vítězství v této soutěži. Navázala tak na úspěchy našich ostatních mopsic, protože v této soutěži zvítězila i naše nejstarší Šarma a také Bessy, která vyhrála dokonce třikrát za sebou! Tvrdý trénink v požírání piškotů přináší své ovoce už ve třetí generaci.

Šarma letos dosáhla věku 12 let a těší nás, že je ve velmi dobré kondici na svůj věk. Na klubové výstavě dokonce dosáhla největšího výstavního úspěchu ve svém životě, když získala titul Nejlepší veterán v konkurenci veteránů obou pohlaví a barev srsti. Zároveň byla nejstarším mopsem výstavy. Také na Dni mopse byla ze všech mopsů nejstarší. Ovšem nevyhnuly se ji zdravotní problémy. Opakovaně se jí vrací zánět močových cest a zítra ji čeká opeartivní odstranění rostoucích boulí na mléčných žlázách. Anestézie je v jejím věku sice riziková, ale doufáme, že ji tak ulevíme, dokud je v dobré kondici, a umožníme delší stáří v lepším zdravotním stavu. Budeme ji držet palce, ať to zvládne.

Web věnovaný našim mopsím holkám s galeriemi, rodokmeny, a jejich charakteristikami se jmenuje Prima Charm a je na adrese http://sites.google.com/site/primacharm/.

Žádné komentáře:

Okomentovat