čtvrtek 17. května 2012

Jarní MTB kemp techniky na Horské Kvildě

Techniku je třeba pilovat, protože kvůli ní se dá hodně ztratit – čas, umístění v závodě a v horším případě i zdraví. Takový kemp se mi na začátku sezóny hodil. Probíhal stejně jako vloni v hotelu Rankl. Ubytování a zázemí nemělo chybu. Organizaci zajišťoval trenér Vojta, profi jezdec Ivan Rybařík jako instruktor a k tomu fyzioterapeutka, masérka a mechanik. Mechanický vůz byl přítomen na tréninku a připraven pomoct se servisem a doplněním pití, případně energetickými tyčinkami. Na pořadu dne byly také ranní rozcvičky a večerní přednášky. Seznámil jsem se tam blíž s některými lidmi z Alltrainingu, které jsem znal spíš jen od vidění. Mimoto tam bylo dost zajímavých lidí mimo tým.
V pátek odpoledne jsme začali za letního počasí překonáváním umělých překážek a rozřazením do družstev. Na rozdíl od předchozích kempů jsem postoupil do jedničky. Zbytek dne jsme věnovali výcviku na opičí dráze.
V sobotu přišel déšť a denní teplota klesla na 6°C. Na Churáňově, kde se navíc držela i mlha, nás čekal „lahůdkový“ čtyřhodinový trénink. Na řadu přišlo sjíždění přírodních překážek, včetně sjezdů a výjezdů přes mokré kořeny. Nechyběly ani výjezdy sjezdovky (jak jinak se dostat nahoru?) a kratochvilné smyky na trávě. Kdo nepromokl, tak se alespoň vyválel v mokré trávě. A na závěr si družstvo jedna dalo navíc krátký švih přes vrchol Přilby (1219 m.n.m.). Hodně nám pomohlo, že nám všem umyl mechanik zablácená kola, namazal je a připravil na další den.
V neděli se během dne vyjasnilo, ale teploty zůstaly nízké. Na lavičkách ve stínu zbylo po no noci trochu sněhu. Opět jsme vyjeli do terénu, přidali jsme rychlostní a silový trénink a na závěr proběhl zábavný závod okolo běžkařského stadiónu. Odpoledne kolem čtvrté jsme kemp oficiálně zakončili.
S mnohými se uvidím zase za necelý týden na Kole pro život v Mladé Boleslavi.

 
 
 
 

Foto: Alltraining

Jarní MTB kemp techniky, Alltraining.cz, Horská Kvilda
11. – 13.5.2012

Žádné komentáře:

Okomentovat