úterý 2. února 2010

Šarma se zotavuje

Deset dní po operaci mléčných žláz jsme po předchozích dvou kontrolách vzali Šarmu v neděli 31. ledna na kliniku vytáhnout stehy. Po odstranění stehů, kdy lékařka přestřihla krajní uzlík a protáhla celé vlákno na druhou stranu jizvy, zbyla jizva dlouhá 16 cm, která se rychle hoji. Na tak malého pejska to byl řez pořádně dlouhý. Dostali jsme mast, kterou ji jizvu třikrát denně mažeme. Hojení zjevně dobře pokračuje.

Potěšilo nás, když jsme viděli, jak Šarma celou léčbu snáší. Pouze v den operace odpočívala a pospávala. V dalších dnech vypadala, že o svém sešitém břiše ani neví. Chodila úplně normálně a pokoušela se skákat na pohovku. Museli jsme ji hlídat, aby si skákáním neublížila a raději ji na gauč zvedat. Po celou dobu léčby byla čilá jako normálně, včetně toho, že si po každém zdravotnickém výkonu vyštěkávala na veterině své oblíbené piškotky, které tam také dostala.

Nevyplnily se ani obavy veterináře, že se bude pokoušet ránu lízat. Nepotřebovala ochranný límec. Vůbec si svého břicha nevšímala, nepokoušela se ho ani lízat ani drbat. Její mladší kamarádka Destiny si toho také nevšímala. Přesto jsme je dávali spát každou do jiné místnosti a děláme to tak dál, dokud se to Šarmě úplně nezahojí. Každopádně už teď zase skáče na gauč.

Na svůj věk byla při léčbě přes prodělaný chirurgický zákrok neuvěřitelně vitální. Jsme rádi, že ji operace pomohla. Ať ji to vydrží!

Šarma těsně po vytažení stehů, úplně v pohodě

Žádné komentáře:

Okomentovat