úterý 15. dubna 2014

Kemp Chorvatsko 2014, Trogir

Pro najíždění kilometrů a vytrvalostní trénink v kvalitních podmínkách před začátkem sezóny jsem zvolil formu nízkonákladového kempu v malé skupině čtyř cyklistů.
Bydleli jsme v městečku Donji Seget přilehlém k Trogiru v areálu apartmánů Medena. Náš čtyřlůžkový apartmán se nacházel blízko mořského břehu a poblíž restaurace Joke’s, ve které jsme se stravovali, pokud jsme si nechtěli sami vařit.
Jezdili jsme částečně ve skupině nebo ve dvojicích nebo sólově tak, abychom já a Tomáš splnili své tréninkové plány a Jirka a Petr aby si zajezdili podle svých představ.
Podmínky pro cyklistiku jsme měli velmi dobré. K dispozici byly všechny druhy terénu: rovina, zvlněný terén i pěkné kopce. Vyhlídky a scenérie byly také nádherné. Důležité bylo, že kvalita povrchu silnic byla špičková. Dokonce i nejužší vedlejší silničky měly nepoškozený povrch bez rizika defektu. Provoz na silnicích mimo města byl milosrdně řídký. Komfort a možnosti regenerace se s profesionálním kempem na Mallorce však nemohly porovnávat.
Důležitou roli sehrálo počasí, které nám přálo a většinou bylo slunečné, téměř letní. Přijeli jsme do teploty 20°C. Poslední den bylo okolo 28°C a vyzkoušeli jsme si koupání v moři. Až v den odjezdu přišel déšť, aby nám nebylo líto, že odjíždíme…
V přestávkách tréninku byl čas na kávu, po tréninku jsem si dopřával sladké pečivo nebo zmrzlinu a večer přicházely na řadu místní pochoutky pršut, čevapi, sardele, plody moře…
Shrnutí:
9 dní tréninku, 1 den odpočinku, najeto 1425 km.
Proježděná oblast: Trogir, Rogoznica, Primošten, Šibenik, Pirovac, ostrov Murter, ostrov Čiovo, Solin, Muč, Drniš, Skradin, Vrpolje, Prgomet, Lečevica… pobřežní silnice, kopce nad mořem, kamenité pláně ve vnitrozemí…
Sezóna pro mě začne po krátkém odpočinku, regeneraci a adaptaci na zátěž v sobotu 19.4. padesátkou Český ráj.












Trogir-Donji Seget, Chorvatsko
29.3. – 9.4.2014

Foto: já, Tomáš, Jirka

1 komentář:

  1. To je bezva. Do Chorvatska jezdíme už pátým rokem a já to tam fakt miluju :) příští rok plánujeme zase. Doporučíte nám nějaká hezká místa?

    OdpovědětVymazat