pondělí 5. listopadu 2012

Poslední vyjížďky sezóny 2012

Na závěr sezóny organizují cyklistické spolky vyjížďky, na kterých si společně zajezdí ti, kdo celou sezónu spolu závodili, a další spřízněné duše. Zúčastnil jsem se dvou akcí.
V neděli 28. října pořádal poslední švih Bike & Triathlon Team Libochovice. Vyjížďka byla přeložena ze soboty, kdy udeřilo zimní počasí a napadl sníh. Jelo se tedy až druhý den a dorazilo jen asi 20 účastníků. Vyjížďka trvala dvě hodiny, během kterých jsme ujeli přes 30 km zčásti na sněhu a ani blátu jsme se nevyhnuli. Nejhezčí částí byl  singltrek v lese mezi Budyní n.O. a Mšeném-Lázněmi.  Na závěr jsme se ohřáli v restauraci Říp v Libochovicích.
O týden později, v sobotu 3. listopadu, se na Říp opravdu jelo. Jízdu z Prahy na Říp organizoval Alltraining.cz. Jelo se ze sídla Alltrainingu u bohnické léčebny na Říp a zpátky. Celkem jsem naměřil 93 km. To byla dost velká porce kilometrů. Počasí tentokrát přálo. Nebyla zima a nakonec vysvitlo i slunce. Sešlo se asi 40 účastníků, hlavně z Alltrainingu. Také z Klecan byla velká skupina a pak ještě pár zástupců Černých koní, Sparty a další. Akce měla kvalitní zajištění. Každý účastník se zapsal do prezenční listiny s telefonním číslem a dostal symbolické startovní číslo s popisem trasy a telefonním číslem na organizátora. Nikdo se tedy nemohl ztratit nebo zůstat bez pomoci v případě úrazu. Navíc jsme před odjezdem byli u stánku Alltrainingu vybavení energetickou tyčinkou, gelem a nápojem.
Jelo se podél pravého břehu Vltavy přes Klecany, podél Větrušické rokle do Kralup n.V. Tam jsme přejeli Vltavu a pokračovali jsme přes Nelahozeves a posléze blátivými úseky se zastávkou u vinaře v Jeviněvsi až do Ctiněvsi a pak nahoru na Říp. Po občerstvení v bufetu a focení na vrcholu jsme se vrátili po silnici do Nelahozevsi a odtud stejnou cestou zpátky. Pod bohnickým kopcem jsme si na závěr dali stoupání singltrekem k zahrádkám a pak zpátky k Alltrainingu.
Celá vyjížďka trvala 6 hodin včetně přestávek. Ve skupině se jelo pohodlně a občas i svižně, ale bez velkého úsilí. Jen ten stoupán na Říp, to bylo sousto…
Sezóna skončila. Na řadě jsou teď dva týdny odpočinku. První velký cyklistický závod je až za 5 a půl měsíce.







 

Foto: Marys, Tomáš, Markéta
Odkaz na článek Rozloučení se sezonou na bájném Řípu, fotogalerii a skupinové foto Zakončení sezóny s Alltraining.cz a KPŽ, jízdou na bájný ŘÍP

Žádné komentáře:

Okomentovat