čtvrtek 11. září 2014

Znojmo Burčák Tour

Burčák Tour nahradil v kalendáři Kola pro život Valtické cyklobraní, ale ne tak úplně zdařile. Kvůli vzdálenosti a burčáku jsme s Janou strávili ve Znojmě celý víkend. Výlet to byl pěkný. V neděli jsme podnikli vyjížďku po vinařských cyklostezkách. Škoda, že po takové trase nevedl závod, možná proto, že stezky vedly národním parkem. Určitě by to vadilo také houbařům, kteří sotva unesli přeplněné koše.
Trasa závodu byla pro mě zklamáním. Ne proto, že byla rovinatá. To považuji za přínos, tedy že existuje také závod, který má úplně jiný charakter. Nelíbilo se mi prostředí a nezajímavá příroda. Prostě to nebylo ničím atraktivní.
Samotný závod byl sprintem na 53 km. V podstatě se dojelo do cíle v pořadí, v jakém jsme se postavili na start, protože skoro všichni jeli přibližně stejně rychle. Po výjezdu z první polní cesty se udělala skupina, která zůstala pohromadě až do cíle. Nerozhodl ani průjezd mezi zahrádkami a o pořadí se spurtovalo až na asfaltovém oválu a drnovém cílovém koridoru. Dojeli jsme s rozestupy v desetinách vteřiny.
V cíli po 53 km jsme byl za 1:54 hod. celkově na 225. místě a 22. v kategorii. Závod dokončilo 1003 účastníků (v kategorii 113). To byla masa!
Hlavní závod  jel v kategorii přes 60 let Jirka a dokončil ho v pěkném čase 2:29 hod. V Junior Trophy dojel Albert ve své kategorii na 16. místě (z 38 borců). Výborně!
Konkurence byla opět veliká. Koeficient obtížnosti podle startujících závodníků byl 1,25. Takže výsledek dobrý, výlet hezký, ale závod mi k srdci nepřirostl.

Výsledek:
délka km převýšení m čas průměr km/h umístění celkem umístění v kategorii dokončilo celkem dokončilo v kategorii zpoždění za vítězem
55 304 1:54:40 29,01 225 22 1003 113 0:21:09








Foto: Jana a já, KoliMedia (xYx)

Znojmo Burčák Tour, Kolo pro život, Znojmo
6.9.2014

Žádné komentáře:

Okomentovat